preskoči na sadržaj

Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad

Login
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Korisne poveznice

Anketa
Odlučite se i glasajte za najomiljeniji predmet u školi..
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 11. 2009.

Ukupno: 169327
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 92

 

 

 

 

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Šarengrad   postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka

 

 

CRISS pilot projekt

Od ovog polugodišta grupa učenika naše škole (osmi i sedmi razred te učenici 4.razreda PŠ Bapska) predvođeni svojim nastavnicama Cassy Prskalo, Ivanom Knezović, Natašom Klasni, Ivanom Kelava i Adrijanom Leko uključeni su u pilot projekt CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools), projekt iz programa Europske unije Obzor 2020. 

Svrha CRISS projekta je razvoj i pilot implementacija digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika u osnovnim i srednjim školama.

CRISS projekt je poceo 1. sijecnja 2017. godine, a trajat ce do 31. prosinca 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 6 milijuna eura, od cega ce Europska komisija financirati najvise 4,87 milijuna eura. Koordinator CRISS projekta britanska je kompanija EXUS Software LTD, a u projektu sudjeluje ukupno četrnaest partnera, medju kojima su javne ustanove, neprofitne ustanove, sveucilista, mala i srednja, kao i velika poduzeca.

Hrvatske su skole ukljucene u projekt posredstvom CARNET-a koji je partner na projektu CRISS zaduzen za pilotiranje CRISS modela digitalnih kompetencija i platforme na razini Hrvatske. Preko 1000 hrvatskih ucenika i 92 nastavnika iz ukupno 21 skole ukljuceni su u onsite pilot projekt koji se odvija tijekom skolske
godine 2018./2019.

CRISS pilot projekt u OŠ dr. Franjo Tuđman Šarengrad
Poster prezentacija naše škole na konferenciji u Grčkoj
Adrijana Leko / datum: 27. 11. 2019. 10:54

Na poziv voditeljice CRISS projekta Klare Bilić Meštrić naša škola prijavila se za izradu poster prezentacije o upotrebi digitalne tehnologije u svakodnevnom radu. Poster je voditeljica predstavila na konferenciji pod nazivom CRISS H2020 Symposium on Acquiring Digital Competence in the classroom - the experience of primary and secondary schools in Europe koja se u održala u Heraklionu (Kreta, Grčka) 14. studenog 2019.godine.

Na ovakvim poster prezentacijama škole su imale priliku podijeliti svoje projektne ideje, rješenja, iskustva, uvide, teorijska i praktična znanja kao nedavne studije o inovativnoj upotrebi i integraciji informacijsko-komunikacijskih tehnologija u različite obrazovne sustave iz mnoggih europskih država. Poster prezentaciju za našu školu izradila je učiteljica Adrijana Leko na hrvatskom jeziku, a voditeljice su je za potrebe simpozija prevele na engleski jezik.

Zahvaljujemo voditeljicama na predstavljanju jer se ovim putem za našu školu čulo daleko izvan granica Lijepe naše.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija rezultata projekta na UV
Adrijana Leko / datum: 4. 7. 2019. 22:38

Učiteljice koje su sudjelovale u CRISS pilot projektu su na Učiteljskom vijeću škole održanom 1.srpnja 2019.godine ravnateljici, stručnim suradnicima i učiteljima prezentirale rad na projektu i rezultate. U kraćem izlaganju učiteljica Adrijana Leko upoznala je nazočne s tijekom projekta i aktivnostima provedenim na njemu te prezentirala rezultate rada učenika razredne nastave iz PŠ Bapska. 

Učiteljice Cassy Prskalo i Nataša Klasni predstavile su rezultate rada na projektu učenika predmetne nastave (7. i 8.razreda) te iznijele osobna iskustva izdvojivši pri tome prednosti i nedostatke CRISS platforme. Na kraju je CRISS tim učitelja naše škole izrazio zadovoljstvo zbog pružene prilike za sudjelovanjem u ovom projektu kao i nadu da će CARNet u budućnosti omogućiti učiteljima sličnu platformu ili barem razviti aplikaciju za vrednovanje digitalnih kompetencija učenika koja bi radila na principu ovog pilot projekta.


[OPŠIRNIJE]Završetak CRISS pilot projekta
Adrijana Leko / datum: 2. 7. 2019. 22:02

CRISS pilot projekt čiji je jedan od partnera tijekom ovog polugodišta bila i naša škola za učenike i učitelje koji su sudjelovali u njemu službeno je završen zadnjim danom nastave. Učenici koji su marljivo tijekom polugodišta radili na zadacima i aktivnostima ponuđenim na CRISS platformi po završetku rada dobili su zaslužene certifikate. Prema statistikama škole svaki učenik koji je sudjelovao u pilot projektu stekao je barem jednu potkompetenciju, velika većina ih je stekla dvije dok su najmarljiviji bili učenici 4.razreda PŠ Bapska: oni su tijekom rada na projektu stekli tri potkompetencije (Komunikacija, Suradnja i timski rad te Rješavanje tehničkih problema) te su za to zaslužili i digitalnu značku pod nazivom Digitalna komunikacija i suradnja koja dokazuje da su razvili dio kompetencije koji se odnosi na interakciju u digitalnim okruženjima, dijeljenje sadržaja i suradnju na projektima putem digitalnih tehnologija. Materijale o zavičaju izrađene tijekom eTwinning projekta Upoznajmo Hrvatsku učenici su povezali s ovim projektom te tako CRISS platformu iskoristili za vrednovanje radova i razvoj svojih digitalnih vještina i kompetencija.

S obzirom kako se radi o pilot projektu u kojem će CRISS platforma i svi materijali na njoj biti još kratko vrijeme dostupni učiteljica Adrijana Leko svojim je učenicima uz podijelu svjedodžbi svečano uručila Certifikate CRISS projekta te zaslužena priznanja za sudjelovanje i rad u projektu. 


[OPŠIRNIJE]Posjet voditeljice CRISS-a našoj školi
Adrijana Leko / datum: 16. 5. 2019. 21:38

Tim učiteljica naše škole koje s učenicima sudjeluju u CARNet-ovom CRISS projektu danas je posjetila jedna od voditeljica projekta Klara BIlić Meštrić. Nakon kraćeg razgovora s ravnateljicom škole Vlatkom Sirovicom, prof. voditeljica je održala sastanak kojem su nazočile I.Knezović, A.Leko, I.Kelava i N. Klasni. Tijekom sastanka razgovaralo se o radu s učenicima na postojećim scenarijima ponuđenim na CRISS platformi i njihovom napretku, a najveći dio vremena voditeljica je posvetila odgovaranju na pitanja učiteljica i rješavanju nedoumica i problema. Naglašeno je kako učenike treba poticati da svaku odrađenu aktivnost povezuju sa zadanim zadatkom na CRISS platformi jer im jedino takvi zadaci mogu biti vrednovani. Posebnu pozornost voditeljica je skrenula na analitiku učenja na platformi (Learning Analitics) te savjetovala učiteljice kako da provjere napredovanje učenika i stjecanje potkompetencija i znački unutar sustava.

Učiteljice koje sudjeluju u CRISS projektu su vrlo zadovoljne ovim sastankom koji se nakon nekoliko online susreta održao u fizičkom obliku te kojim su CARNet i voditeljice projekta pokazali spremnost na podršku sudionicima projekta u svim oblicima. Osnažene ovim susretom učiteljice nastavljaju rad na projektu čiji se završetak planira sredinom lipnja 2019.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju