preskoči na sadržaj

Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Korisne poveznice

Anketa
Odlučite se i glasajte za najomiljeniji predmet u školi..
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 11. 2009.

Ukupno: 162538
Ovaj mjesec: 117
Ovaj tjedan: 561
Danas: 7

POGLEDAJTE NAŠ NAGRAĐENI FILM

 

 

 

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Šarengrad   postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka

 

 

Događanja...
Mammothfest u PŠ Mohovo
Mia Janiček / datum: 12. 10. 2021. 15:56

U petak, 8. listopada 2021. g. u PŠ Mohovo, u sklopu 1. Mammothfesta, održane su radionice za učenike razredne nastave pod nazivom Mammothfest kreativni kutak za djecu.

Cilj radionica bio je potaknuti učenike na interes za povijest i kulturnu baštinu njihovog zavičaja. Kako je upravo u Mohovu bivši učenik ove škole, Goran Popović, 2012. g. otkrio fosilne ostatke mamuta i vunastog nosoroga, pozvali smo ga da svojom pričom pobudi u učenicima želju da i oni postanu mladi istraživači i otkrivaju svijet ledenog doba.

On je to učinio i zajedno s djelatnicima Gradske knjižnice Vukovar organizirao vrlo zanimljive i edukativne radionice na kojima su učenici stekli vrijedna znanja o mamutima te se lijepo zabavili, o čemu svjedoče brojne fotografije koje možete pogledati na poveznici.

Na radionicama su sudjelovali svi učenici razredne nastave iz naše škole te smo ugostili i učenike iz OŠ Lovas. Učenici su dobili zahvalnice od udruge Dolina mamuta za sudjelovanje koje im je dodijelio predsjednik Udruge Goran Popović.

Ovo je bio odličan primjer suradnje naše škole i lokalne zajednice te se nadamo da će se suradnja nastaviti i da će ova aktivnost postati tradicija.

 

učitelj Darko Prskalo, PŠ Mohovo


[OPŠIRNIJE]Zasadi stablo, ne budi panj
Adrijana Leko / datum: 5. 3. 2021. 17:22

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Ovoj inicijativi priključila se i naša PŠ Mohovo. Vrijedne ruke učenika zajedno s učiteljem Darkom Prskalo i učiteljicom Melitom Jurgec zasadili su žalosne vrbe i pustinjske ruže.


Ovim putem zahvaljujemo našoj profesorici Nataši Klasni na donaciji drveća i ruža.

učiteljica Melita Jurgec i učitelj Darko Prskalo


[OPŠIRNIJE]100. dan škole 2021.
Adrijana Leko / datum: 22. 2. 2021. 17:04

Danas je u našoj Područnoj školi Mohovo kroz razne aktivnosti u suodnosu sa vjeroučiteljicom Margaretom Bošnjaković obilježen 100. dan škole, projekt u kojem na eTwinning platformi sudjeluje i učiteljica Melita Jurgec. Ovaj projekt imamo već više godina i trudimo se da ga na što zanimljiviji način realiziramo.

Projekt smo započeli sa Satom razrednika, gdje su učenici u kvizu znanja trebali pokazati znanje nastavnih sadržaja svoga razreda. Kviz znanja je imao izgled brojke 100. Svaki razred je imao svoju znamenku koja je bila sastavljanja od čunjeva. Svaka kocka je sadržavala pitanja za određeni razred. Bacanjem kocke, učenik odgovara na pitanje. Ukoliko je odgovor točan, učenik pitanje s odgovorom  postavlja ispod čunja. Na kraju smo prebrojali točne odgovore i proglasili pobjednika. Pokušali smo se iskazati i brzinom, zadatak je bio da pomoću čepova u što kraćem roku slože brojku sto.

Na satu Likovne kulture učenici su od sto izrezanih perli i slamki i  izrađivali lančiće i narukvice. Na satu Glazbene kulture vježbali smo pjevati himnu 100. dan škole u čemu nam je vjeroučiteljica svesrdno pomagala. Na satu Tjelesne i zdravstvene  kulture učenici su uz pomoć „šarenog kotača“ izvodili razne pokrete  te zajednički dolazili do brojke sto. Na satu vjeronauka uz puno znanja o Korizmi, pod vodstvom vjeroučiteljice odlučili su slijediti Isusove stope. Učenici su u nacrtane stope upisali svoje male i hrabre odluke u kojima žele biti bolji prema svima u  sudjelovanju na sv. Misi te prateći Isusa na njegovom križnom putu.

Sretni i veseli odlučili smo i dogodine proslaviti 100. dan škole na jedan opet drugačiji način.

Sve fotografije možete pogledati u foto-galeriji na poveznici. 

Učitelji: Darko Prskalo i Melita Jurgec


[OPŠIRNIJE]Advent u Mohovu 2020. - suradnja PŠ Mohovo i Udruge Dolina Mamuta
Adrijana Leko / datum: 20. 12. 2020. 15:07

U suradnji s Udrugom Dolina Mamuta učenici PŠ Mohovo sa svojim učiteljima Darkom Prskalom i Melitom Jurgec na već tradicionalan način uključili su se u ukrašavanje mjesta Mohova povodom Adventa i iščekivanja Božića.

Neke trenutke zabilježili smo fotografijom i snimkom, pogledajte ih u nastavku.

učiteljica Melita Jurgec i učitelj Darko Prskalo

 


[OPŠIRNIJE]Maškare u Mohovu
Adrijana Leko / datum: 26. 2. 2020. 17:21

Poklade su, poklade su,

milo janje moje, 

barem da su, barem da su 

u godini troje...

Dana 24. veljače 2020. godine učenici PŠ Mohovo, zajedno sa svojim učiteljima i spremačicom, kao i svake godine, organizirali su karnevalsku povorku kroz svoje selo. Nakon održane nastave, selom je krenula vesela, raspjevana povorka: vila, mačaka, klauna, dimnjačara…

  

Na putu kroz selo, dočekivali su nas oduševljeni stanovnici  te nas častili krafnama, slatkim kolačima, novčićima, voćem, slatkišima i jajima. Mi smo im zaželjeli uspješnu godinu i puno zdravlja. Zahvalili im se na darovima, otpjevali vesele pjesme i nastavili dalje.

           Mi smo male maškare, pjevamo za novčiće

i po koje jaje, pa idemo dalje.

Na taj način smo unijeli malo živosti u naše, inače mirno i tiho selo. 

                    Učitelji: Melita Jurgec i Darko Prskalo 


[OPŠIRNIJE]Nek’ svud ljubav sja
Zdravka Barešić / datum: 14. 2. 2020. 12:18

 

Učenici i učitelji PŠ Mohovo obilježili su kroz integrirani nastavni dan Valentinovo. Sadržajima iz različitih predmeta uz pjesmu, ples, priču i likovne aktivnosti naučili su što znači ljubav i shvatili njezinu važnost za bolji i ljepši svijet.

                   

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Sveti Nikola u PŠ Mohovo
Adrijana Leko / datum: 6. 12. 2019. 18:20

Sveti Nikola je vrijedno radio cijele noći pa je posjetio i Područnu školu Mohovo. Kako mi nismo bili u školi, ostavio nam je poklone u kutiji. Kada smo došli jutros u školu dočekalo nas je veliko veselje. Krampusu ni traga jer su naša djeca jako, jako dobra kao i učiteljica i učitelj.

učitelj Darko Prskalo


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtve Vukovara
Adrijana Leko / datum: 18. 11. 2019. 21:47

I ove školske godine, 18. studenog povodom 28. obljetnice stradanja i sjećanja na obranu i žrtvu Vukovara u PŠ Mohovo učenici su sa svojim učiteljima M.Jurgec i D. Prskalom te vjeroučiteljicom M.Bošnjaković kroz integrirani dan s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara obilježili Dan sjećanja na Vukovar.
Uz paljenje svijeća, prigodnim projekcijama, čitanje prigodnih tekstova, likovnim radovima te molitvom za sve branitelje i civile stradale u obrani ovog herojskog grada, učenici su sa svojim učiteljima oživjeli trenutak sjećanja i ponosa na žrtvu Vukovara.

Učitelji: Melita Jurgec, Darko Prskalo i vjeroučiteljica Margareta Bošnjaković


[OPŠIRNIJE]Zasadi drvo, ne budi panj
Adrijana Leko / datum: 26. 10. 2019. 17:29

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća čiji je prigodni slogan “Zasadi drvo, ne budi panj” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. 

Ovoj inicijativi priključila se i naša PŠ Mohovo. Vrijedne ruke učenika zajedno s učiteljicom Melitom Jurgec i učiteljem Darkom Prskalom zasadili su drveće koje će im kroz par godina pružati hlad. 

učiteljica Melita Jurgec i učitelj Darko Prskalo

 

[OPŠIRNIJE]Zadnji dan škole 2019.
Melita Jurgec / datum: 19. 6. 2019. 22:28

Učenici PŠ Mohovo sa svojim učiteljima Darkom Prskalo i Melitom Jurgec proveli su zadnji dan nastave u obilasku grada Iloka u okviru terenske nastave te su se na već tradicionalan način uz pizzu oprostili od četvrtog razreda.


[OPŠIRNIJE]Dan obitelji u PŠ Mohovo
Darko Prskalo / datum: 24. 5. 2019. 22:46

U PŠ Mohovo Projekt Dan obitelji ostvaren je 23.05.2019. U njemu su sudjelovali svi učenici od 1. do 4.razreda pod vodstvom učiteljice Melite Jurgec, vjeroučiteljice Margarete Bošnjaković i učitelja Darka Prskala.

Projekt je realiziran kroz integrirane sadržaje više predmeta.

Glavne aktivnosti bile su:

 • Razgovor: Kako živi kršćanska obitelj – s pitanjima vezanim za život u obitelji s naglaskom na nedjelje i blagdane;
 • Pisani sastavak - na temu Moja obitelj
 • Obiteljski portret – učenici su nacrtali portret svoje obitelji te izradili okvir kako bi slika izgledala svečanije i mogla se staviti na zid
 • Pjevanje – pjesma „ Molitva za obitelj“
 • Igre zajedništva – u kojoj su svi sudjelovali i u kojima se zahtijevao skupni rad i podrška.

Tijekom integriranog dana možemo reći da je cilj ovog projekta ostvaren. Saznali smo mnoge detalje vezane za život obitelji svakog učenika i uvidjeli smo da je za sretan život najvažnija obitelj, međusobno poštovanje i pomaganje te ljubav svih njezinih članova.

 Svaka će obitelj na kraju dobiti portret koji su pripremili naši učenici.

  

   

  


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje u PŠ Mohovo

U utorak, 16. travnja 2019. učenici PŠ Mohovo sa svojim učiteljima Darkom Prskalo, Melitom Jurgec i Marinom Ivanković Teodorović obilježili su Dan planete Zemlje. Taj dan je bio integrirani dan. Integrirali smo sljedeće nastavne predmete: hrvatski jezik, matematiku, engleski jezik, priroda i društvo.


Na već tradicionalan način imali smo i akciju uređenja okoliša škole.
Svi učenici su marljivo sudjelovali u akciji . Sijali su suncokrete, tikvice i razno cvijeće. Za sjeme su se pobrinuli sami, tako što su sakupljali sjeme od prošlogodišnjih ocvalih biljaka. Tako je ovaj integrirani nastavni dan završio na najljepši mogući način, podizanjem svijesti o važnosti očuvanja i uređenja okoliša.


Učitelji:
Darko Prskalo, Marina Ivanković Teodorović i Melita Jurgec


[OPŠIRNIJE]Košarka stigla i u Mohovo
Darko Prskalo / datum: 5. 4. 2019. 19:04

Na zadovoljstvo učitelja i oduševljenje učenika u PŠ Mohovo stigao je novi koš. Škola, koja je inače odlično opremljena do sada nije imala koševe. 

Učenici su igrali košarku, ali bez koševa.

Da, i to je bilo moguće.

Na upit ravnateljice što nam nedostaje, iskazali smo potrebu za košem. Nabavkom novog mobilnog koša stvoreni su preduvjeti za kvalitetnije izvođenje nastave TZK.

Zahvaljujemo ravnateljici koja na taj način podupire naša nastojanja za podizanjem kvalitete nastavnog procesa.

Montažom koša i prvom loptom koja je prošla kroz obruč radost učenika je dosegla svoj vrhunac. Sada je na učiteljima da od talentiranih učenika stvore nove Kukoče, Dražene, Jordane…

Nadamo se da će školskim igralištem još dugo odjekivati poklič: Koš, koš, hoćemo još!

    Učiteljica Melita Jurgec i učitelj Darko Prskalo

 


[OPŠIRNIJE]Dan voda obilježen u PŠ Mohovo
Melita Jurgec / datum: 24. 3. 2019. 21:31

Dana 22.3. 2019. u PŠ Mohovo učenici su sa svojim učiteljima Darkom Prskalo i Melitom Jurgec obilježili Dan voda.
Cilj nam je bio integriranim danom upoznati vode u zavičaju, obilježiti Dan voda, spoznati važnost vode te važnost čuvanja vode i okoliša.
Aktivnosti:

 • razgovor o vodi i kada sve trebamo vodu
 • razgovor o obilježavanju Dana voda
 • čitanje pjesmice VODA i KAKVE JE BOJE POTOK, interpretacija pjesme
 • odlazak do potoka i rijeke Dunav koji se nalaze u blizini škole
 • promatranje potoka i rijeke (izgled, urednost, zagađenje, mostovi, biljke, životinje)
 • razgovor o dijelovima potoka i rijeke - korito, obale, izvor, tok, ušće
 • osluškivanje zvukova iz prirode - šum vode, pjev ptica
 • promatranje drveća uz vodu - vrbe, topole
 • promatranje uređenosti potoka i rijeke
 • razgovor o dojmovima
 • izrada plakata; Dan voda

Sve fotografije pogledajte u Foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]RSS


Dani kruha PŠ Mohovo

Kao i svake godine i ove smo u našoj PŠ Mohovo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijednim radom učenika, roditelja te učiteljice Melite Jurgec i učitelja Darka Prskala  kroz praktičnu nastavu i povezivanje nastavnih sadržaja sa svakodnevnim iskustvom uz prigodni program svi sudionici su na ovaj način stvorili nove školske uspomene kojih će se još dugo sjećati.

     

preskoči na navigaciju