preskoči na sadržaj

Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Korisne poveznice

Anketa
Odlučite se i glasajte za najomiljeniji predmet u školi..
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 11. 2009.

Ukupno: 162536
Ovaj mjesec: 115
Ovaj tjedan: 559
Danas: 5

POGLEDAJTE NAŠ NAGRAĐENI FILM

 

 

 

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Šarengrad   postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka

 

 

Projekti PŠ Bapska
eTwinning projekt: Webučionica
Adrijana Leko / datum: 23. 6. 2020. 22:43

Tijekom ove školske godine učenici naše škole s učiteljicom razredne nastave Adrijanom Leko sudjelovali su u eTwinning projektu: Webučionica. 

WEBUČIONICA je projekt prvotno namijenjen učenicima i učiteljima od 1. do 4. razreda iako su u konačnici u njemu sudjelovali i učenici predmetne nastave, a u nekim školama i srednjoškolci. Projekt se u školskoj godini 2019./20. sprovodi u pedesetak učionica i dio je eTwinninga. Autorica projekta je Sandra Vuk, a nositeljice projekta su Lana Jager, Lidija Cvetko, Sanja Maričević i Nevena Petrović. Cilj projekta je putem istraživanja odabranih tema poticati učenike na komunikaciju na materinskom jeziku, učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetnost i inicijativnost.

Tijekom rada na ovom projektu učenici su najviše razvijali svoje digitalne kompetencije radeći u raznim digitalnim alatima i učeći kreirati razne digitalne interaktivne igre, aplikacije, oblake riječi, video zapise, kolaže fotografija i sl. Također su spoznali važnost pridržavanja pravila za sigurno korištenje Interneta. Ponosni smo na našu aplikaciju zavičajnih riječi kojoj možete pristupiti očitavanjem QR koda a izrađena je u aplikaciji Glide.app.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Christmas Cards Exchanhe 2019.
Adrijana Leko / datum: 6. 1. 2020. 21:52

Ove školske godine učenici 2. razreda PŠ Bapska zajedno sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko sudjelovali su u eTwinning projektu "Christmas Cards Exchange 2019."  Projekt je započeo prijavama u studenom 2019. godine kada su se, osim naše škole prijavile škole iz različitih europskih država. S ponosom možemo reći kako su naši drugašići u ovom projektu bili jedini predstavnici iz Hrvatske.

Nakon prijava uslijedilo je izrađivanje božićnih čestitki. S obzirom na četiri učenika 2.razreda to je bio velik posao jer je svatko od njih trebao izraditi dosta čestitki. Čestitke su adresirali te poštom poslali ostalim sudionicima projekta. Svakoga dana kada bi učiteljica donijela čestitke koje su stigle u školu u učionici bi zavladalo oduševljenje. Učenici su pomno pregledavali pristigle čestitke svojih prijatelja, učiteljica bi čitala napisane riječi, prevodila ih, a potom bi ih stavljali na učionični pano.

Završetkom ovoga projekta učenici su već u 2.razredu uvidjeli mogućnosti koje im se pružaju u svakodnevnom školovanju: učenje novih vještina, druženje s vršnjacima u cijelome svijetu te stjecanje iskustava koja će još dugo pamtiti.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Dan jabuka 3
Adrijana Leko / datum: 23. 10. 2019. 22:00

Učenici naše PŠ Bapska zajedno sa svojim učiteljicama Ksenijom Zaborsky, Majom Karačić i Adrijanom Leko na početku ove školske godine integriranim danom obilježili su Dan jabuka. Kroz niz aktivnosti učenici su upoznavali važnost jabuke u prehrani, u književnim i popularnoznanstvenim tekstovima, a učenici 2. razreda proveli su i svoje prvo istraživanje. Oni su zajedno sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu "Dan jabuka 3" u kojem je ove školske godine prijavljeno više od 120 škola iz Hrvatske i ostalih zemalja regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora..).

U okviru projekta upoznali su značenje jabuke u bibliji, a na nastavi TZK sudjelovali u elementarnim igrama i plesu s jabukama.

Naučili su i sami izradili american Apple Pie što je ujedno i proizvod nastao tijekom projekta.

Uz jabuke su naučili izrađivati i čitati grafove te naučili što su jednostavni piktogrami. 

Evaluacijom su iskazali svoje zadovoljstvo te se nadamo u ovom projektu sudjelovati i sljedeće godine.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Upoznajmo Hrvatsku
Adrijana Leko / datum: 11. 3. 2019. 17:01

Učenici 4.razreda PŠ Bapska sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko ove školske godine sudjeluju u nacionalnom eTwinning projektu Upoznajmmo Hrvatsku. Osim učenika naše škole u projektu sudjeluju učenici četvrtih razreda iz osam škola od kojih je svaka škola u različitoj županiji. Projekt je osmišljen baš za učenike ovog uzrasta na način da se sadržaji predviđeni nastavnim planom i programom i kurikulumom usvoje na kreativan i zabavan način. Ideja je da se iz svake županije po jedna škola uključi u projekt razmjene županijskih kutija kojima će se, na različite načine, predstaviti kultura, tradicija, govor, jelo, pjesma igra i sl. Kako bi svaka kutija imala sličan sadržaj osmišljeno je 8 projektnih aktivnosti: 

  • razglednica županijskog središta i mjesta u kojemu se škola nalazi
  • rječnik zavičajnih riječi
  • prirodne ljepote županije
  • materijalna i nematerijalna kulturna baština
  • tradicionalna hrana
  • tradicionalna glazba
  • tradicijska igra
  • knjiiževno djelo I.B.Mažuranić: Šuma Striborova prepričana zavičajnim govorom

Učenici naše PŠ Bapska veliku podršku tijekom rada na projektu imali su od ravnateljice i stručnih suradnika i svojih roditelja. Jako su nas iznenadile fotografije učenika u školama projektnim partnerima koji su dobili kutiju naše županije i otkrivali njezin sadržaj.

 

Pomoć u izradi županijskih kutija koje su na ovaj način promovirale regiju i županiju pružile su i turističke zajednice u lokalnoj zajednici.

Ovim putem zahvaljujemo Turističkom uredu grada Iloka, Turističkoj zajednici grada Vukovara  te Upravnom odjelu za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije i voditeljici Odsjeka za turizam Ani Lovrenšćak na promotivnim materijalima grada Iloka i Vukovara te Vukovarsko-srijemske županije kojima smo nadopnili našu kutiju.

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju